top of page
Zoeken

Jouw gedrag en je thema

Daar zit je dan met je telefoon in je hand. Je staart al een tijdje naar het scherm en er gaat een storm van gedachten door je hoofd. Je moet dat ene telefoontje plegen maar je voelt ook een onrust in je naar boven komen. Stel dat het antwoord negatief is of een keiharde nee…Jouw gedrag en je thema.



 

Op dat moment voel jij het thema: de angst van afwijzing in je wakker worden.

Angst voor afwijzing betekent dat je je zorgen maakt of bang bent dat anderen je niet accepteren of waarderen, wat je gevoelens van onzekerheid en angst kan veroorzaken. Het is een veelvoorkomende emotie die vaak voortkomt uit de wens om erbij te horen en geaccepteerd te worden.

 

Een afwijzing en dan

Een afwijzing voor een sollicitatie, een offerte die jij gemaakt hebt of een feedback met veel opbouwende verbeterpunten, maar ook even niet bij een vriendin op bezoek kunnen komen kunnen je (even) helemaal van je stuk brengen. Een logische gedachte kan zijn: zie je wel, ik kan het toch niet, of ach die baan was toch niets voor mij of misschien wel ik kan maar beter stoppen want niemand wil mij. Allemaal aannames die je zelf in je hoofd gaat creëren. Je ego schreeuwt lekker mee en je gevoel fluistert maar die hoor je niet.

 

Je bent flink van je stuk en je kan alleen maar in je hoofd negatief zitten zijn.

Je voelt je slachtoffer van jezelf en dat mag je jezelf ook flink laten zien, en uiten naar een ander. Met een beetje geluk ziet diegene in dezelfde energie als jij op dat moment en samen gaan jullie even lekker los op wat jou toch is overkomen.

 

Luchtte het op? Voor even misschien maar de volgende keer dat je een zelfde situatie meemaakt herhaalt zich hetzelfde..

Steeds maar weer. Een patroon dat zich blijft herhalen, elke keer steeds weer. Maar hoe komt dat? Maar het belangrijkste wat kan je eraan doen.

 

Ergens in jouw leven zijn er situaties geweest waardoor jij je niet geaccepteerd of gewaardeerd voelde. Door de impact die dit op jou heeft gehad ben jij een bepaald gedrag gaan ontwikkelen als jij een dergelijke situatie meemaakt, om niet die pijn diep in je lichaam te voelen.

 

Wat jij dus laat zien is gedrag.

Hoe jij dit laat zien kan je terugleiden naar hoe oud je ongeveer was toen jij dit gedrag bent gaan ontwikkelen. Vaak is het gedrag wat kinderen laten zien die zich niet begrepen voelen als zij iets niet mogen. Waarom heb jij dat een trauma of blokkade ontwikkeld en de ander niet. Het gaat erom hoe jij de situatie hebt ervaren, wat voor jou schokkend of beangstigend is, kan de ander de schouders ophalen en gaat verder waar hij zij gebleven is.

 

Maar wat gebeurt er nu precies.

De angst (trauma of blokkade genoemd) die jij hebt ontwikkeld gaat zich vastzetten in je energieveld (chakra’s en aura) Daardoor stroomt de energie niet goed en krijg je een tsunami idee (door een “breuk” die wij imprint, de, ontstaan golven die uiteindelijk voor klachten kan gaan zorgen in je fysieke lichaam maar ook mentaal wat uiteindelijke ook voor sociale problemen kan gaan zorgen).

 

Vaak voordat je fysieke en/of mentale problemen gaat ervaren is er al veel aan vooraf gegaan.

Het probleem van een imprint en de tsunami die het veroorzaakt maakt dat jij niet de juiste keuzes kan gaan maken.

 

Hoe zit dat nu

Neem nu het thema angst voor afwijking. Jij voelt je afgewezen, niet geaccepteerd en gewaardeerd en betrekt dit op jou als persoon, omdat je dit op energieniveau herinnert aan de situatie toen, lang geleden. Want toen voelde je je immers ook op je persoon afgewezen.

 

De inprint in jouw systeem blokkeert hoe jouw energie mag stromen om de juiste keuzes te maken.

In plaats van realistisch naar de situatie te kijken reageer je met jouw aangeleerde gedrag en zie je niet wat de boodschap (het waarom van) achter de afwijzing is.

 

Wat kan je doen om uit je gedrag te stappen op dat moment.

Stop, adem, voel en doe methode, dit is hoe het werkt (oefening baart kunst)

1.        Sta even letterlijk stil, of zeg stop!, je denkt dan voor een moment even niets.

2.        Adem krachtig en lang uit, hierdoor kom je bij je gevoel (je landt uit je hoofd).

3.        Voel wat je op dat moment nodig hebt

4.        Doe wat je op dat moment nodig hebt vanuit je gevoel.

Vaak voel je dat je tot rust komt doordat je even letterlijk stil hebt gestaan in de situatie.

 

Vanuit dit punt sluit je even je ogen, bij elke ademhaling blaas je lang uit. Dan denk je aan de afwijzing die je hebt gekregen. Waar in je lichaam voel je die en welke emotie voel je, boosheid, jaloezie, woede of frustratie. Weet dat elke emotie er mag zijn en gevoeld mag worden. Voel het ook even… door er even bij stil te staan kan er een inzicht of boodschap tot je komen. Schrijf dit op als jij dit wil. Maar je kan het ook tekenen, schilderen, dansen, zingen wat jij prettig vindt.

 

Kijk nu nog eens naar de afwijzing. Welke boodschap neem jij nu waar? Hoe voelt het nu?

 

Dit is een methode die werkt op het moment van de situatie. Het geeft op dat moment rust, helderheid en overzicht in het thema..Maar het is geen blijvende oplossing.

 

Wil jij gaan voor een blijvende oplossing op jouw thema? Dan is mijn behandeltraject: Heling door eigen kracht misschien iets voor jou…


Mag ik jou mijn link sturen?

 
 
 

Comments


In fluentum - Wenda Kral - IJdens

Behandeling & persoonlijke groei - fysiek & online -

​Udemalaan 7

9461 DD  Gieten
0620168078
info@influentum.nl

logo def
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram

© 2024 In fluentum

Webdesign: Yarno Bachmann
bottom of page